Medborgerskab

Medborgerskab (Gruppe 4):

Stk.1: Undervisningen tager udgangspunkt i det faktum, at vi er medborgere i forskellige sammenhænge. Det gælder i de små sammenhænge i klassen, på skolen, i familien, blandt vennerne, i foreningslivet, og selvfølgelig også i det større perspektiv, når man taler om regioner, nationalitet, globalisering mv.

Stk. 2. Undervisningen tilrettelægges ud fra aktuelle problemstillinger i samfundet både i det store og i det små. Der fokuseres på demokrati, ideologier, nationalitet og de spændinger, vi oplever i forbindelse med konflikter og kriser både nationalt og internationalt.

Stk. 3. Undervisningen skal medvirke til, at eleverne får indsigt i de grundlæggende systemer og værdier, som vores samfund er bygget på. At de bliver fortrolige med forskellige begreber, de møder i den daglige presse, samt får indsigt i nogle af de politiske aspekter, der har indflydelse på det at være medborger i Danmark.

Angående delmål og slutmål henvises til ministeriets udgivelse "Fællesmål" og til ministeriets hjemmeside http://www.emu.dk/omraade/gsk-lærer hvor fagenes mål beskrives.

Der arbejdes på skift med klasseundervisning, gruppearbejde og individuelle selvstudier.

Der inddrages visuelle optagelser fra TV og Radio. Der bruges materiale fra trykte medier og stof indhentet på diverse hjemmesider på nettet. Bøger fra CFU samt aktuelle udgivelser.

1 time ugentligt i ca. 40 normal uger.

Der er ikke test eller prøve i faget.