Engelsk (gruppe 2):

Hovedvægten i engelskundervisningen lægges på det mundtlige arbejde. Formålet for de yngste elever er gennem leg og aktivitet at vække en nysgerrighed for sproget og opbygge elevernes sproglige selvtillid.

Emneområderne vil være konkrete, dagligdags og virkelighedsnære, og de vil appellere til elevernes fantasi.

Dramatiseringer, gættelege, ordlege, rollespil, sange, rim og remser vil være naturlige elementer i undervisningen.

Undervisningen vil tage udgangspunkt i elevernes sproglige forudsætninger, bl.a. fra danskundervisningen.

Der vil være fokus på at skabe et trygt læringsmiljø, hvor der er stor forståelse for og accept af hinandens forskelligheder fagligt som personligt – sådan at det bliver en naturlighed, at ALLE tør træne sproget mundtligt og snakke højt foran alle i klassen.

Der bruges ikke et bestemt bogsystem til de yngste elever i engelsk, men foruden sange, rim, remser, lege og spil anvendes kopierede arbejdsark.

Klassen har 2 ugentlig lektion i engelsk i ca. 40 normaluger.

Hver elev udformer sin egen personlige lap book (en slags interaktiv portefølje), som de løbende udvikler på, og som dokumenterer og viser de emneområder, som eleverne har lært i årets løb.