Fredagsspisning

Boddum-Ydby Friskole og Børnehus

Læseplaner

Fredagsspisning:

 

Formål:

At skabe en god oplevelse for alle elever og medarbejdere i fælleskab omkring det at spise sammen.

 

Mål:

At bringe eleverne tættere på hinanden omkring et spisefællesskab. At skabe gode manerer og på den måde være med til at danne eleverne. At lære elever om respekt for mad, køkultur, samt det at slappe af og tilbringe tid sammen.

 

Indhold og arbejdsformer:

Gruppe 4 står for madlavningen som en del af deres hjemkundskab. De tilbereder maden, dækker borde, anretter og sørger for at alt er i orden. De serverer maden for resten af skolen.

Medarbejdere og elever sørger på skift for oprydning af spisested og skolekøkken.

 

Materiale:

Mad, service.

 

Omfang:

Gruppe 4 har 2 lektioner ugentligt til fremstilling af maden.

Maden spises i spisefrikvarteret, hvortil der er afsat op til 45 minutter.